fbpx

Reprezintă comenzile din China un pericol de contaminare cu coronavirus? Vezi ce spun specialiștii

Cei care obișnuiesc să facă diferite comenzi de pe site-uri chinezești se întreabă acum dacă coletele reprezintă un risc de contaminare cu coronavirus. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Așadar, specialiștii susțin că virusul chinezesc se transmite prin picături de salivă expectorate de o persoană infectată atunci când strănută sau tușește.

„Nu există nici o dovadă că acesta este un risc. Virusurile reci tind să supraviețuiască mai puțin de 24 de ore în afara corpului uman, deși norovirusul (o afecțiune a stomacului) poate supraviețui luni de zile în afară. De asemenea, virusul nu ar putea supraviețui mai mult de câteva ore pe suprafețe plastice sau din alte materiale, pe distanțe atât de lungi”, explică un specialist pentru BBC.

Coronavirusul are câteva simptome comune cu gripa și răceala: migrene, nas înfundat, tuse, dureri în gât și dureri musculare. La coronavirus apar complicații cum ar fi febră intensă, pneumonie, dificultate în respirație, septicemie. Potrivit medicilor, pentru prevenirea îmbolnăvirilor, este importantă igiena corespunzătoare: spălatul pe mâini cu apă și săpun și evitarea spațiilor aglomerate.

Citește și: Nu a fost identificat nici un moldovean care ar fi contractat coronavirusul. O femeie, venită recent din China, se află totuși în carantină

Articole asemănătoare

Back to top button