fbpx

Reacția primăriei Chișinău la protestul care a avut loc în fața instituției

Primăria Chișinău vine cu precizări în contextul unor replici enunțate la protestul de marți, 28 februarie, din preajma sediului instituției. Potrivit Primăriei, municipalitatea își continuă activitatea și oferă compensații pentru perioada rece a anului pentru aproximativ 20 de mii de apartamente.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Pentru sezonul de încălzire 2022-2023 suma estimativă este de 150 milioane de lei, achitată din bugetul municipiului Chișinău. Această sumă este echivalentă cu întreg bugetul municipiului Orhei, de 140 de milioane de lei, pe care îl cheltuiește pentru drumuri, salarii și restul întreținerilor”, se menționează în comunicat.

De asemenea, reprezentanții Primăriei Chișinău susține că respectă dreptul la opinie, dar insistă ca instituția municipală să nu fie atrasă în jocuri politice. Totodată solicită organizatorilor protestului să nu manipuleze opinia publică.

„Primăria nu a blocat drumurile, așa cum a fost enunțat la manifestaţie. Jocul politic al mai multor părți este să implice primarul Ion Ceban în manipulările lor. Fiecare își face partea lui de joc, iar scopul final este de a murdări imaginea primarului. În continuare vom urmări cum părțile vor spune și vor scrie că Ion Ceban a luat o poziție sau alta”, se mai arată în comunicat.

„Mișcarea pentru Popor”, constituită din simpatizanți ai partidului „ȘOR” și ai altor formațiuni, a adus în centrul capitalei mii de manifestanți, deși primăria Chișinău a interzis desfășurarea mitingurilor și întrunirilor în perioada 28 februarie – 2 martie.

Oamenii legii au format un cordon la intersecția bd. Ștefan cel Mare și Sfânt cu str. Vlaicu Pârcălab, împiedicând protestatarii lui Șor să se deplaseze spre clădirea guvernului.

În fruntea manifestanților este Marina Tauber: „Ne deplasăm spre Primăria municipiului Chișinău. Ne întâlnim acolo cu ceilalți cetățeni și mergem la Guvern să cerem clar când ei o să achite tuturor cetățenilor facturile”.

Protestatarii au încercat să rupă cordonul de poliție care nu le permitea să ajungă în fața guvernului.

Articole asemănătoare

Back to top button