fbpx

Reacţia Ministerului de Externe la acuzaţiile Mariei Zaharova: Afirmaţiile sunt un fals şi fără temei

Ministerul de Externe condamnă vehement noile comentarii neadevărate şi fără temei făcute de purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, care a afirmat că autoritățile moldovenești își distrug țara de dragul celor care le plătesc bani. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Guvernul nostru are un mandat ferm din partea cetățenilor pentru a menține pacea, securitatea şi democrația în Republica Moldova. Lucrăm în interesul cetățenilor noștri şi avem un angajament ireversibil de a construi o Moldovă europeană, puternică şi prosperă, în beneficiul tuturor locuitorilor noștri”, se precizează în comunicat.

Autoritățile de la Chișinău condamnă agresiunea Rusiei în Ucraina și pledează pentru stabilitate și pace.

„Din prima zi a războiului am condamnat agresiunea Rusiei în Ucraina, conflict care cauzează distrugeri şi suferință în ţara vecină, în regiune şi pe întreg continentul european. Ca membru responsabil al comunității internaționale, Republica Moldova este ferm angajată în eforturi de a promova pacea şi stabilitatea în întreaga lume”, se mai menționează în nota informativă.

Responsabilii Ministerului de Externe menţionează că autorităţile de la Chişinău sunt hotărâte pe calea integrării în Uniunea Europenă.

Suntem hotărâți în determinarea noastră de a deveni un stat membru al Uniunii Europene, obiectiv susținut de majoritatea cetățenilor noștri. Vom continua să lucrăm cu cea mai mare dedicare şi hotărâre pentru a atinge acest scop, respingând orice încercare de a submina eforturile noastre prin răspândirea de acuzații false şi manipulatoare”, se menționează în document.

 

 

Articole asemănătoare

Back to top button