fbpx

Reacția lui Șor la sancțiunile SUA: „Nu mă sperie nici pedeapsa cu moartea”

Ilan Șor a reacționat la decizia SUA de a-l include în lista persoanelor supuse sancțiunilor. Astfel, Șor spune că „sancțiunile nu rezolvă multiplele probleme cu care se confruntă Republica Moldova, nu contribuie la scăderea tarifelor pentru energie și gaze și nici la ieftinirea alimentelor pentru cetățeni”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Impunerea sancțiunilor americane împotriva mea, din păcate, nu rezolvă multiplele probleme cu care se confruntă R. Moldova, nu contribuie la scăderea tarifelor la energie electrică și la gaze și la reducerea prețurilor la alimente pentru cetățeni. Aceste sancțiuni sunt o mare victorie. Aceasta este o victorie pentru că Maia Sandu, care s-a speriat foarte tare, dându-și seama că zilele îi sunt numărate, că suntem pe cale să o înlăturăm din scaun pe ea și toată gașca ei de acoliți. Știu că Maia Sandu, în ultima ei vizită în America, s-a rugat în genunchi prin Departamentul de Stat, implorând să facă măcar ceva, să-mi impună sancțiuni. De ce? Ea a motivat că nu are alte rezultate pe care să le arate oamenilor”, a scris Șor pe canalul său de Telegram.

Totodată, liderul Partidului „ȘOR” a menționat că nu este afectat de sancțiunile impuse și l-a acuzat pe ambasadorul SUA în Republica Moldova de amestec în treburile interne ale țării.

„Stimate ambasador al SUA în Moldova, vă respect în calitate de ambasador, în calitate de politician vă spun, însă, că discursul pe care l-ați făcut ieri a arătat ca și cum cetățenii moldoveni ar fi la grădiniță, iar la ei ar fi venit un profesor sever sau mai bine zis un părinte, care l-a certat pe un al copil pentru că a tras-o pe fiica lui de cosițe. Vă reamintesc că dvs. nu sunteți profesor pentru cetățenii moldoveni, ci oaspete. Prin urmare, declarațiile dumneavoastră nu pot fi interpretate altfel decât amestec în treburile interne ale Republicii Moldova, ceea ce nu aveți dreptul să o faceți. De aceea, vă rugăm foarte mult să fiți un oaspete bun și să nu vă băgați nasul unde nu vă fierbe oala. Cât despre sancțiuni, sincer să fiu, sunt ridicole. Ultima oară am fost în America când aveam 7 sau 8 ani și, spre deosebire de fiica dvs., Maia Sandu, nu am de gând să ajung acolo. Nu am averi în SUA sau conturi bancare, spre deosebire de Maia Sandu”, a mai declarat Ilan Șor.

Amintim că ambasadorul SUA în R. Moldova Kent D. Logsdon a anunțat că SUA impun sancțiuni împotriva a 21 de persoane și entități implicate în acte de corupție în R. Moldova. Printre acestea se numără Vladimir Plahotniuc, Ilan Șor și mai multe persoane asociate acestora. 

Și președinta Maia Sandu a venit cu un mesaj după anunțul SUA privind sancționarea celor 21 de persoane și entități pentru corupție. Potrivit ei, „vor fi exemplu pentru justiția din R. Moldova”.

La rândul său, cântăreața rusă Jasmine a reacționat la anunțul SUA în privința sancțiunilor impuse împotriva soțului ei, Ilan Șor. Interpreta susține că este mândră de partenerul ei, iar sancțiunile sunt și ele un motiv de mândrie.

Articole asemănătoare

Back to top button