fbpx

Reacția lui Boris Gîlca, după ce au fost efectuate percheziții la imobilul său din Predeal

Boris Gîlca, fostul șef al Direcției Generale de Asistență Medicală și Socială a Consiliului Municipal Chișinău (CMC), a reacționat pe rețelele de socializare în urma perchezițiilor desfășurate de DNA România la vila sa din Predeal pe data de 26 septembrie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit lui, imobilul figurează în declarația sa de avere.

„Este un imobil (casa de locuit) ÎN CONSTRUCȚlE, începută în 2017, acum la 50% finalizare. Deja de 4 ani nu s-au efectuat lucrări, construcția este conservată. Construcția a început in baza unui credit mare, contractat in 2017 si trecut in Declarația de avere. După cum se poate verifica, imobilul in construcție este declarat in Declarația de avere, ca casa în construcție”, se arată în postarea lui Boris Gîlcă.

Acesta a mai adăugat că în vila pe care o deține, ofițerii de la DNA Brașov, antrenați în percheziții, au găsit doar câteva documente care țin exclusiv de procesul de construcție al casei, precum schița construcției și schema instalațiilor electrice.

„In ziua respectiva, cu deplina corectitudine, am fost informat prin telefon despre actiune, iar ofiterii DNA Brasov au fost foarte corecți si respectuoși in acțiunea realizata (cu respect pentru statul roman). In procesul verbal de la DNA Brasov este specificat (foarte clar!) ca este un imobil aflat in construcție, nelocuit si ca s-au găsit doar documente: acestea fiind 7 file cu schița construcției si schema instalațiilor electrice”, a mai adăugat fostul șef al Direcției generale asistență medicală și socială de la Primărie.

În încheiere, Boris Gîlcă a subliniat că este „nevinovat”.

„Astept ca institutiile competente sa finalizeze deplin ancheta. Cu toata certitudinea, am fost si sunt corect, iar pe pretinsa invinuire ma declar (si sunt) nevinovat”, a conchis Gîlcă.

Amintim că marți procurorii DNA România au efectuat percheziții la o vilă din Predeal a fostului șef al Direcției de Asistență Medicală și Socială Chișinău, Boris Gîlcă, reținut de autoritățile din Republica Moldova după ce ar fi delapidat fonduri destinate refugiaților din Ucraina.

Articole asemănătoare

Back to top button