fbpx

Războiul hibrid, propaganda sau banii murdari? Andrei Năstase spune ce l-a împiedicat să câștige alegerile din Chișinău

Liderul Partidului „Platforma Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, susține că războiul hibrid al cărui țintă a fost în permanență, în special în perioada campaniilor electorale, ar fi principalul motiv care a generat eșecul său în alegerile locale generale din Chișinău. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Mecanismele care s-au pus în funcțiune împotriva mea și a colegilor mei, propaganda din cadrul alegerilor locale, au contribuit esențial la crearea unui curent absenteist, în urma căruia Chișinăul a fost preluat de forțe străine de interesele oamenilor și cel național. Propaganda de la televiziunile holdingurilor lui Plahotniuc și Dodon, a celor rusești, care, toate, și-au dat mâna împotriva mea, denotă că mediul monopolizat al audiovizualului din RM a degradat catastrofal și regret că nu am prioritizat reforma în audiovizual la pachet cu reforma în justiție, atât timp cât am fost la guvernare”, a declarat Năstase în cadrul unui interviu pentru oficial.md.

De asemenea, liderul PPDA spune că un rol important l-au avut „banii murdari, de ordinul sutelor de milioane”, din care, potrivit lui, ar fi fost mituiți și alegătorii în ziua scrutinului.

„În mod intenționat nu spun mijloacele financiare, ci anume banii cărați cu gențile de la Moscova, Bahamas sau din offshore-uri, adunați în casieria lui Dodon din schemele de zeci de ani la care se pricepe atât de bine mafia moldovenească. În toată campania electorală și în ziua alegerilor, mii de oameni au fost mituiți cu acești bani murdari și transportați la secțiile de vot cu autoturisme, inclusiv din zona serviciilor de transport și de propagandă estică, delicat vorbind”, menționează politicianul.

Dar cel mai grav, subliniază Năstase în cadrul aceluiași interviu, este faptul că locuitorii capitalei ar fi pierdut, odată cu înfrângerea sa, poate unica oportunitate de a implementa proiecte de infrastructură de amploare cu ajutorul partenerilor europeni, americani și, în special, români.

Articole asemănătoare

Back to top button