fbpx

Răspunsul lui Chicu pentru mitropolit: „Protejarea sănătății și vieții oamenilor este cea mai blagoslovită faptă”

După ce Mitropolitul Vladimir i-a adresat un mesaj lui Ion Chicu și l-a rugat să tempereze atitudinea dușmănoasă față de biserică, premierul a venit cu o replică. Acesta a menționat că „protejarea sănătății și vieții oamenilor este cea mai blagoslovită faptă”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Premierul spune că, pe parcursul lunii aprilie, mai mulți reprezentanți ai cultelor religioase s-au adresat Guvernului cu diferite solicitări. El precizează că majoritatea reprezentanților lor au manifestat înțelegere, au conștientizat pericolul pe care-l prezintă virusul și au adaptat activitățile religioase la regulile sanitar-epidemiologice.

„Protejarea sănătății și vieții oamenilor este cea mai blagoslovită și plăcută Domnului faptă. În asta cred. De aceea, ca și în multe alte state, inclusiv Rusia sau Italia, Guvernul Republicii Moldova a fost nevoit să interzică pe perioada pandemiei activitățile religioase cu participarea credincioșilor. Îmi asum totalmente această decizie, deoarece a fost vorba de sănătatea și viața oamenilor”, declară Chicu.

El le -a mulțumit preoților pentru înțelegerea și susținerea Guvernului, menționând că „atunci când vom avea acces în biserici, voi veni să mă rog bunului Dumnezeu pentru iertarea păcatelor”. În același timp, prim-ministrul reiterează că Executivul va menține și în continuare unele măsuri restrictive, inclusiv cele referitoare la activitățile religioase, iar regulile trebuie respectate de către toți cetățenii țării.

Articole asemănătoare

Back to top button