fbpx

Mitropolitul, supărat pe Guvern? „Cerem temperarea atitudinii dușmănoase față de biserică”

Mitropolitul Vladimir i-a adresat prim-ministrului un mesaj în care cere „temperarea atitudinii dușmănoase față de biserică”. Acesta susține că, de la debutul pandemiei în Moldova, instituția laică a fost supusă presiunilor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Conducerea Bisericii Ortodoxe din Moldova precizează că pentru preoți a fost dureroasă decizia de a oficia slujbele pascale fără credincioși. Totuși, potrivit Mitropoliei, mai grav ar fi că „autoritățile au acționat cu facilitate în regim prioritar pentru marketuri și magazine alimentare arhipline, iar biserica a fost pusă la un loc cu magazinele de materiale de construcții și companiile de prestare a serviciilor”.

Mitropolitul susține că atitudinea Guvernului este una îngrijorătoare și cu totul inadmisibilă. Acesta declară că  „biserica nu este un subiect din domeniul HoReCa sau o afacere care poate fi oprită pe timp de epidemie, ci o instituție care a demonstrat timp de mai multe secole că și pe timp de epidemii a lucrat spre binele oamenilor”.

Slujitorul a mai precizat că, în ultimile două luni, fără a face publicitate, preoții au susținut duhovnicește și material cadrele medicale și persoanele dezavantajate. Potrivit lui, biserica se implică în depășirea situației de criză, dar armele ei sunt altele. Așadar, mitropolitul îi solicită lui Ion Chicu să nu disprețuiască biserica, care și așa a fost umilită și îngenunchiată în ultima perioadă.

Articole asemănătoare

Back to top button