fbpx

Raport digital pentru 2020: Cele mai frecvente căutări pe Youtube ale moldovenilor și cei mai activi utilizatori 

Potrivit Data Reportal, care face anual analiza pe țări ale prezenței digitale, în ianuarie 2021 pe Facebook-ul din Republica Moldova sunt 1,6 milioane de utilizatori activi, cu 20% mai mult față de ianuarie 2020. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

La o populație de 4,03 milioane de persoane, s-au înregistrat 101,03% de utilizatori de telefonie mobilă, adică aproximativ 4,07 milioane de persoane. Totodată, peste trei milioane de moldoveni au conexiune la internet, aproximativ 76,1%, dintre care 1,7 milioane sunt utilizatori ai rețelelor de socializare (42,2%)

Dacă din ianuarie 2020 până în ianuarie 2021 atât utilizatorii de telefonie și internet au scăzut, atunci numărul moldovenilor care s-au înregistrat pe rețelele de socializare a crescut cu peste 300.000 de utilizatori noi (21,4%).

La capitolul device-uri utilizate pentru a naviga pe internet, cei mai mulți moldoveni preferă telefoanele mobile (50,8%), urmate de laptopuri (48,3%) și tablete (1%).

În același timp, browserul preferat de utilizatorii moldoveni este Google Chrome (77,1%), urmat de Safari (9,9%) și Firefox (2,7%), alături de Samsung Internet (3,2%). Totodată, cel mai mult timp, internauții îl pierd navigând pe Google, Youtube, Bongacams și Ok.ru.

Se pare că femeile sunt utilizatorimai activi decât bărbații, acestea înregistrând un număr mai mare de like-uri puse, dar și mai multe mesaje și comentarii trimise și primite.

Acest raport conține ultimele statistici colectate de pe internet și urmărite în ultimul an. Restul datelor pot fi citite și urmărite în raportul integral.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button