fbpx

Rămâi mereu hidratat vara. Șase alimente și băuturi pe care să le consumi în aceste zile călduroase

Vara, deși aduce soare, căldură, voie bună și concedii la mare, poate fi și un motiv de îngrijorare, întrucât temperaturile ridicate provoacă adesea deshidratare. Astfel, corpul tău nu are suficiente lichide și electroliți pentru a funcționa în mod corespunzător.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Electroliții sunt mineralele din corpul tău, precum sodiu, calciu și potasiu, ce pot fi găsite în alimente și băuturi, motiv pentru care trebuie să fii atent la ce consumi vara aceasta, scrie Digi Life.

IATĂ 6 ALIMENTE ȘI BĂUTURI CARE ÎMPIEDICĂ DEZHIDRATAREA

1. Apă de cocos

Apa de cocos este o băutură excelentă atunci când sunteți deshidratat, deoarece oferă apă care ne este atât de necesară, dar furnizează și electroliți și câțiva carbohidrați. Acest lucru este foarte important dacă sunteți deshidratat și nu reușiți să păstrați alte alimente în organism. De asemenea, poate ajută la prevenirea crampelor musculare.

2. Pepene verde și galben

Fructele și legumele au un conținut ridicat de apă și pot fi o opțiune excelentă pentru a vă menține hidratați. Acest lucru este valabil mai ales în cazul pepenilor, fie verzi sau galbeni, ce au un conținut foarte ridicat de apă. De asemenea, puteți consuma și căpșuni, piersici, grefe, castraveți, salată sau roșii.

3. Smoothie-uri

Smoothie-uri sunt o modalitate delcioasă de a oferi lichide organismului nostru. Ele sunt făcute, în mod normal, dintr-o bază lichidă, cum ar fi lapte, suc sau ceai cu gheață neîndulcit, plus o mână de fructe și legume și, uneori, iaurt pentru un plus de proteine. Puteți folosi, de asemenea, lapte pe bază de plante sau pudră proteică în loc de lactate. Rezultatul este o băutură cremoasă, dulce și răcoritoare ce vă va menține hidratat.

4. Supe reci

Supele reci constituie și ele o modalitate delicioasă de hidratare, fară a ne supraîncălzi. Una dintre cele mai apreciate supe în sezonul cald este Gazpacho, o supă rece făcută din legume crude amestecate, precum roșii, ardei, castraveți, usturoi și ceapă.

5. Lapte

Un pahar de lapte furnizează lichide, proteine, carbohidrați și grăsimi. Este o opțiune bună pentru a rămâne hidratați, deoarece conține o cantitate mare de electroliți utili.

6. Ceai cu gheață

Există multe tipuri de ceaiuri pe care le puteți consuma cu gheață- verde, negru, alb sau de fructe, de preferat fară zahar. Sunt răcoroase,  ușor de făcut și mai delicioase ca un pahar cu apă.

 

Articole asemănătoare

Back to top button