fbpx

R. Moldova ar putea avea o Curte Anticorupție, specializată pe investigarea corupției mari și a celei din sistemul justiției

Republica Moldova ar putea avea o Curte Anticorupție, specializată pe investigarea corupției mari și a celei din sistemul justiției. Anunțul a fost făcut de președinta R. Moldova Maia Sandu, în plenul Parlamentului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Maia Sandu a solicitat Parlamentului și Guvernului să creeze Curtea Anticorupție.

„Nu mai avem timp să lăsăm corupții din sistem să amâne la nesfârșit propria curățare. Doar atunci când legea va fi în capul mesei, iar fiecare își va face treaba la locul lui vom reuși să corectăm răul făcut țării noastre,” a declarat președinta.

Potrivit ei, schimbările care au început în justiție sunt corecte și își vor îndeplini scopul – de a avea în sistem judecători independenți care pun legea în capul mesei.

„Rezistența din sistem la această curățare era de așteptat. Cei corupți, cei deprinși cu comenzi la telefon, cei obișnuiți cu mita nu vor să-și schimbe năravul sau, și mai mult, să fie pedepsiți pentru ce au făcut. Dar asta nu ne va opri. Pentru moldoveni dreptatea este esențială. Oricât de complicat ar fi, vom duce la capăt curățarea justiției,” a menționat Sandu.

Președinta a mai adăugat că corupția la nivel înalt este cel mai mare pericol la adresa Moldovei.

„Suntem datori și obligați în fața cetățenilor să pedepsim marii corupți și să nu le permitem să ne mai controleze țara. În acești 2 ani justiția a avut independența să facă dreptate oamenilor. Dar nu a făcut-o,” a conchis președinta.

Citește și: Sandu, discurs categoric în Parlament: Trebuie să aderăm la UE până în 2030

Articole asemănătoare

Back to top button