fbpx

R. Moldova a obținut Premiul pentru cea mai bună soluție digitală la un concurs internațional

Agenția de Guvernare Electronică a Republicii Moldova (AGE) a câștigat „Premiul special pentru proiectarea serviciilor digitale”, la un concurs organizat de Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor (ITU) și GovStack. Anunțul a fost făcut la Summit-ul Mondial privind Forumul Societății Informaționale – World Summit on the Informational Society (WSIS Forum 2023), desfășurat la Geneva, Elveția.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Țara noastră a obținut marele premiu, concurând alături de alți 50 de participanți între care state avansate din punct de vedere digital, precum Singapore, Germania și Portugalia.

Premiul a fost acordat pentru Platforma „Front-Office Digitization” (FOD), o soluție de digitizare a serviciilor publice, dezvoltată de echipa AGE, în cadrul proiectului Modernizarea Serviciilor Guvernamentale (MGSP), implementat cu suportul Grupului Banca Mondială.

Directoarea AGE, Olga Tumuruc, a menționat că „premiul reprezintă un semn de recunoaștere a valorii și oportunităților oferite de Platforma FOD în procesul de prestare a serviciilor publice în mod digital”.

Platforma „Front-Office Digitization” (FOD) este un sistem ce permite proiectarea și dezvoltarea rapidă a front-office-urilor de servicii publice electronice. Componentele FOD sunt utilizate pentru a configura și dezvolta ușor și rapid sisteme individuale pentru prestatorii de servicii guvernamentali. Principalii beneficiari ai serviciilor bazate pe FOD sunt cetățenii, întreprinderile și prestatorii de servicii publice. În Republica Moldova, această platformă este integrată cu toate sistemele de e-guvernare.

Articole asemănătoare

Back to top button