fbpx

R. Moldova a devenit membru oficial al Mecanismului de protecție civilă al UE. Care sunt beneficiile

Republica Moldova a devenit oficial membru al Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene – o inițiativă de coordonare în situații de criză și pericole naturale. Despre aceasta a anunțat Prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Acum, pompierii și salvatorii noștri vor coopera cu statele membre ale UE și alte 9 țări participante, pentru a îmbunătăți sistemele de prevenire, de pregătire și de reacție la dezastrele naturale și cele provocate de om,” a menționat Recean.

Până a deveni membru cu drepturi depline, potrivit premierului, țara noastră a beneficiat deja de sprijin prin intermediul acestui mecanism.

„De la începutul războiului brutal al Rusiei împotriva Ucrainei, am primit 36 de generatoare de energie electrică pentru 30 de spitale, ajutor medical și produse alimentare pentru refugiații ucraineni. Au fost mobilizate echipamente medicale din rezervele medicale rescEU și finanțate proiectele umanitare ce sprijină refugiații vulnerabili din Ucraina,” a mai adăugat Premierul.

Participarea în cadrul Mecanismului de protecție civilă face parte din eforturile Republicii Moldova de integrare europeană și va crește nivelul securității țării și siguranței cetățenilor noștri, a mai spus Recean.

Articole asemănătoare

Back to top button