fbpx

Putin l-a sunat pe președintele Argentinei, după ce naționala acestuia a câștigat o nouă Cupă Mondială. Ce i-a transmis

Marea victorie a Argentinei din finala Cupei Mondiale 2022, cu Franta, l-a impresionat pana si pe presedintele rus Vladimir Putin, care l-a sunat imediat pe omologul sau de la Buenos Aires.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Presedintele rus Vladimir Putin l-a sunat pe omologul sau argentinian, Alberto Fernandez, ca sa-l felicite pentru victoria echipei nationale a Argentinei din uluitoarea finala cu Franta (scor 3-3/4-2 d.l.d.), de la Cupa Mondiala 2022, a anuntat secretarul de presa al lui Putin, Dmitri Peskov.

„Vladimir Putin tocmai a vorbit la telefon cu presedintele argentinian Alberto Fernandez si l-a felicitat calduros pentru victoria Argentinei la Cupa Mondiala FIFA”, a declarat acesta, potrivit agentiei de presa de stat ruseasca TASS, citat de StirileProTV.

Sarbatoare pe strazile din Buenos Aires

Sute de mii de argentinieni au iesit in strada pentru a sarbatori victoria echipei nationale de fotbal in fata Frantei, la Campionatul Mondial din Qatar.

Multimea de oameni a luat cu asalt strazile din capitala Buenos Aires. Multi dintre ei s-au catarat pe cladiri, pe semafoare si chiar pe autospecialele Politiei.

Macron, prezent la finala din Qatar

Presedintele Emmanuel Macron, care a fost in Qatar pentru a asista din tribune la finala Cupei Mondiale, pierduta de Franta in fata Argentinei dupa loviturile de departajare, a avut o prima reactie pe Twitter.

„Les Bleus ne-au facut sa visam”, a scris ulterior pe Twitter presedintele francez, dand glas tristetii, dezamagirii, dar si aprecierii, sentimente fata de echipa nationala pe care le impartaseau multi francezi duminica seara, dupa un meci extrem de disputat, in care au revenit spectaculos dupa ce au fost condusi cu 2-0, au intrat in prelungiri, unde au fost condusi cu 3-2, apoi au egalat in ultimele minute, pentru ca in final sa piarda titlul la loviturile de la 11 metri. Reprezentativa ,,Albiceleste” si-a trecut in palmares astfel al treilea sau titlu mondial, dupa cele obtinute in 1978 si 1986.

Suporter infocat al nationalei, Emmanuel Macron a venit si miercuri in Qatar si le-a purtat noroc fotbalistilor francezi, care au obtinut calificarea in finala. Emmanuel Macron trebuia sa participe in acea zi la un summit UE-ASEAN, dar l-a rugat pe cancelarul german Olaf Scholz sa-l reprezinte.

In timpul finalei de duminica, imaginile transmise de camerele de televiziune l-au surprins pe presedintele francez in tribuna oficiala bucurandu-se si gesticuland in picioare dupa fiecare gol inscris de nationala Frantei. Dupa infrangere, presedintele a fost vazut consolandu-l pe Kylian Mbappe chiar pe terenul de fotbal, potrivit News.ro.

Articole asemănătoare

Back to top button