fbpx

Psiholog, despre motivele crimei de la Recea, unde o copilă de 7 ani a fost strangulată

Omorul de la Recea a zguduit o societate întreagă. Psihologii spun că astfel de crime pot fi comise de persoane care sunt lipsite de empatie și suferă de tulburări psihice grave. Specialiștii recomandă părinților să fie prudenți și să își instruiască bine copiii privind interacțiunea cu persoane din afara familiei, scrie moldova1.md.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Lăcomia, furia și mândria sunt doar câțiva factori care provoacă un individ să fie violent sau să comită o crimă. Psihologii spun că majoritatea dintre aceștia sunt extrem de impulsivi sau lipsiți de afecțiune.

„În general, vreau să menționez faptul că eu nu cunosc detalii despre acest caz, probabil, urmează o expertiză psihiatrică care-și va spune cuvântul, dar, la prima vedere, așa crime odioase contra unui copil cred că poate produce un om care are anumite probleme de ordin psihiatric sau a acționat din impuls, având niște trăsături de personalitate cu elemente de psihopatie. Cred că, în mare parte, criminalul a putut să ademenească fetița cunoscând-o, dar, în general, așa gen de crime pot să se producă fie prin imprudență, fie premeditat, atunci când persoanele respective sunt impulsive, sunt lipsite de empatie, lipsite de sentimentul de vinovăție, de remușcare, pentru că un om sănătos mintal n-ar comite o astfel de crimă”, comentează psihologul Zinaida Gribincea.

Psihologul sfătuiește părinții să fie atenți în cazul în care copilul discută cu persoane străine. Atunci când un individ necunoscut încearcă să intre în grațiile copilului, acesta este deja un semnal de alarmă. Copilul, la rândul lui, trebuie să fie informat despre pericolul aflării în preajma unei persoane străine.

„Toate cazurile de crime sunt șocante, dar atunci când vorbim despre victimă-copii, ne dăm seama de întreg profilul acestei persoane care nu a ținut cont că are în fața lui o persoană mai tânără ca el, o persoană fără apărare, un omuleț care, indiferent ce a comis în preajma lui, nu este un motiv pentru a-i lua viața”, spune Zinaida Gribincea.

Articole asemănătoare

Back to top button