fbpx

Protest în Belgia, după moartea unui tânăr de culoare aflat în custodia poliției. Mașina regelui, atacată cu pietre

Mașina regelui Belgiei a fost lovită cu pietre, în timpul unui protest care a avut loc aseară la Bruxelles. Sute de oameni au ieșit în stradă după moartea unui tânăr negru de 23 de ani, în custodia poliției, relatează BBC.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Suveranul tocmai trecea prin zonă și a devenit o țintă pentru protestatarii violenți. Aceștia au mai vandalizat vitrine și au incendiat o secție de poliție. Forțele de ordine au folosit tunurile cu apă pentru a dispersa mulțimea. Patru polițiști au fost răniți și mai mulți demonstranți au fost arestați.

Potrivit poliției, aproximativ 500 de persoane s-au strâns miercuri în apropierea secției de poliție Bruxelles-Nord după moartea unei persoane identificate în mass-media belgiană ca Ibrahima B. Oficialii spun că tânărul și-a pierdut cunoștința după ce a fost dus la o secție de poliție și a fost transportat la spital, unde a murit la puțin peste o oră după arestare.

Motivele morții sale rămân neclare, dar poliția a deschis o anchetă în acest caz, potrivit parchetului din Bruxelles. Miercuri după-amiază, protestatarii au mers la secția de poliție, cerând adevărul despre moartea tânărului, înainte ca manifestarea să devină violentă.

Ministrul de interne Annelies Verlinden a condamnat evenimentele de miercuri, pe care le consideră „absolut inacceptabile” și a încercat să dea asigurări că adevărul va ieși la iveală.

„Vom urmări acest lucru și, dacă este necesar, vom lua măsurile necesare pentru a condamna, de asemenea, abaterile comise de poliție. Dar astăzi nu există niciun motiv pentru a face acest lucru și, prin urmare, cu siguranță nu există niciun motiv pentru acest tip de violență”, a spus Verlinden.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button