fbpx

Promo-LEX: „În stânga Nistrului sunt înregistrate tentative de înrolare forțată a minorilor”

„Fenomenul de răpiri se perpetuează în stânga Nistrului”, iar tinerii liceeni cu vârstele de sub 18 ani, sunt înrolați contra voinței acestora. Despre aceasta a declarat avocatul Asociației Promo-LEX, Pavel Cazacu, transmite Știri.md.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Se înregistrează aceste tentative de racolare sau de înrolare forțată în armată transnistreană. Mai mult ca atât, primesc de la vârsta de 15-16 ani, administrația școlilor în continuare trimite citații sau somații pentru a transmite lista cu elevi care au o anumită vârstă și care pot fi ulterior înrolați”, a declarat avocatul.

Totodată Cazacu a menționat că atât Promo-LEX, cât și Oficiul Avocatului Poporului, cunosc cazuri concrete, la care au atras atenția Comitetului de miniștri.

„Noi în continuare reprezentăm acești reclamanți. Este în interesul tuturor ca aceste hotărâri să fie executate, iar aceste probleme cu care se confruntă în continuare, chiar dacă, după cum spuneam, nu este o amploare atât de mare a fenomenelor de încălcare a drepturilor omului în privința școlilor. Sunt probleme care rămân în continuare, precum citațiile sau aceste somații, infrastructura precară a sediilor școlilor. Sunt probleme care trebuie să fie abordate și trebuie să fie luate în considerare când se discută, dacă le comparăm pe cele actuale cu cele de la începutul anilor 2000”, a mai declarat Cazacu.

Articole asemănătoare

Back to top button