fbpx

Program internațional de burse în Ungaria pentru tinerii specialiști în agricultură

A fost lansat procesul de aplicare pentru Programul de burse comun al FAO și Guvernul Ungariei. Sunt oferite două burse pentru programe de masterat de doi ani în domeniul acvaculturii și mecanizării sectorului zootehnic, destinate celor mai buni studenți din țările în curs de dezvoltare și țările cu venituri medii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

De peste 15 ani, programul de burse FAO, sponsorizat de Ungaria, oferă tinerilor specialiști din țările în curs de dezvoltare oportunitatea de a-și extinde și aprofunda cunoștințele în aceste domenii cheie. Candidații admiși vor studia la renumita Universitate Maghiară de Științe Agricole și Științele Vieții din Gödöllő sau la prestigioasa Universitate din Debrecen.

Bursa acoperă:

  • Taxele de admitere și școlarizare la universitate;
  • Manualele de specialitate de bază;
  • Cazarea în cămin;
  • Diurna;
  • Asigurarea medicală.

Termenul limită de depunere a cererilor pentru anul universitar care începe în toamna anului 2025 este 28 februarie 2025.

„De la inițierea programului, aproximativ 400 de tineri specialiști au beneficiat de programul comun de burse FAO-Ungaria. La întoarcerea în țările lor de origine, diplomele obținute i-au ajutat să se angajeze și să-și înceapă cariera ca profesioniști de succes în agricultură. De asemenea, au devenit parte a unei rețele profesionale globale de oameni de știință și profesori.”, spun organizatorii programului.

Toate cheltuielile menționate mai sus sunt finanțate de Guvernul Ungariei, în conformitate cu Acordul semnat între FAO și Ungaria în 2007. Important: Acest program acoperă costurile studentului/ei, dar nu și ale membrilor familiei sale.

Criterii de eligibilitate:

Cetățenii (rezidenții) următoarelor țări sunt eligibili să aplice pentru programul de burse: Azerbaidjan, Albania, Algeria, Angola, Armenia, Afganistan, Bangladesh, Belarus, Bosnia și Herțegovina, Burkina Faso, Vietnam, Ghana, Gambia, Republica Democrată Congo, Georgia, Egipt, Iordania, Yemen, Kazahstan, Cambodgia, Kenya, Kosovo¹, Kârgâzstan, Laos, Madagascar, Mali, Mongolia, Myanmar, Namibia, Nigeria, Palestina, Republica Capului Verde, Republica Moldova, Coreea de Nord, Macedonia de Nord, Serbia, Somalia, Sudan, Tadjikistan, Turkmenistan, Uganda, Uzbekistan, Ucraina, Filipine, Ciad, Muntenegru, Etiopia, Sudanul de Sud.

¹ Referința la Kosovo se face în contextul Rezoluției 1244 (1999) a Consiliului de Securitate.

Articole asemănătoare

Back to top button