fbpx

Procuratura explică punerea sub sechestru de la Victoriabank. „Scopul este repararea prejudiciului cauzat de frauda bancară”

La demersul Procuraturii Anticorupție, instanța de judecată a autorizat punerea sub sechestru a bunurilor în valoare de 1,9 miliarde de lei ale unei bănci comerciale – figurantă în dosarul vizând frauda bancară, anunță Procuratura Generală după ce în presă a apărut informația cu privire la sechestrul de la Victoriabank.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Prin aplicarea sechestrului, procurorii spun că urmăresc scopul reparării prejudiciului cauzat prin comiterea infracțiunilor de spălare de bani, în interesul unui grup criminal organizat și abuz de serviciu, cu eventuala confiscare specială a acestora, în folosul statului.

PG precizează că este vorba despre 54 de autoturisme, 24 de imobile și patru autospeciale – în valoare de 58 de milioane de lei, precum și 114 valori mobiliare de stat – în sumă de 1,85 miliarde de lei.
Sechestrele aplicate pe cele 114 valori mobiliare de stat și valorile nominale ale acestora, sub forma creanțelor ajunse la scadență, nu vor influența dobânda care urmează a fi calculată în folosul băncii, precizează procurorii.
Potrivit încheierii, a fost emis mandat judecătoresc, care se execută imediat, iar responsabilitatea executării este pusă în sarcina procurorilor și Agenţiei de Recuperare a Bunurilor Infracţionale a Centrului Naţional Anticorupţie.
„Procuratura ia în considerare necesitatea asigurării echilibrului între drepturile persoanelor și scopul procesului penal, care nu este unul represiv, ci constă în stabilirea adevărului. Din aceste considerente, instituția rămâne deschisă pentru colaborare cu toate părțile implicate, în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor fraudei bancare, astfel încât nici o persoana nevinovată sa nu fie trasa la răspundere penala, iar vinovații să suporte consecințele responsabilității penale în corespundere cu faptele comise. Investigațiile procurorilor poartă un caracter strict legal”, este scris în comunicatul PG.
Despre finalizarea urmăririi penale, Procuratura va informa suplimentar, în limitele permise de rigorile legii, pentru a nu afecta desfășurarea investigațiilor pe acest caz, dar și a nu încălca drepturile și interesele persoanelor fizice și juridice.

Articole asemănătoare

Back to top button