fbpx

Problema parcării aglomerate de la aeroport: Ce soluții au fost propuse cetățenilor

Parcarea supraetajată a aeroportului este ocupată în proporție de 75% de către mașini cu numere de proveniență ucraineană. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit reprezentanților aeroportului, punerea la dispoziție a parcării aeroportului este un serviciu ca și oricare altul din incinta aeroportului, pus la dispoziția nu doar a cetățenilor Republicii Moldova, dar și a altor țări, fapt care trebuie conștientizat și acceptat.

De asemenea, numărului mic de parcări disponibile se explică prin faptul că se atestă perioade „de vârf” în care aterizarea a mai multor nave concomitent generează suprasolicitarea parcării.

„Dorim să aducem în atenția publicului că pe acest segment se întreprind măsuri concrete, se caută soluții, în acest sens fiind instituită o comisie care a înaintat deja actele permisive autorităților publice locale pentru ca să fie posibilă amenajarea unei parcări suplimentare celei existente în partea de est a terminalului,” mai menționează reprezentanții aeroportului.

Ca soluție temporară, pe teritoriul aeroportului sunt disponibile locuri de parcare fără plată, la 5 minute distanță de parcarea supraetajată, de care cetățenii pot beneficia oricând.

Articole asemănătoare

Back to top button