fbpx

Primarul de Bulboaca: Stadionul local, pistă pentru elicoptere pe o zi

În Republica Moldova a avut loc cel mai mare eveniment internațional din istoria țării – Summitul Comunităţii Politice Europene. Aproape 50 de șefi de state și guverne au fost la Castel Mimi din satul Bulboaca, situat la doar 20 de kilometri de granița cu Ucraina.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Primarul localității Bulboaca, Ion Berzoi, susține că localnicii au fost bucuroși că un eveniment de o asemenea amploare a avut loc la ei sat. Mai mult, datorită Summitului, în localitate s-au făcut lucrări de amenajare, iar pentru asta au fost cheltuiți 600.000 de lei, transmite bani.md.

„Pentru anul 2023 am avut planificate lucrări de amenajare, dar executarea lor a fost accelerată ca urmare a Summitului din localitate. Muncitorii au lucrat și în weekend”.

Primarul de Bulboaca mai spune că evenimentul istoric i-a surprins pe săteni. „Nu în fiecare zi vezi cum aterizează elicoptere pe stadionul satului. Oamenii au văzut multe lucruri inedite care nu pot fi observate în fiecare zi. E vorba de multă pază, Poliție pe strada centrală, care asigura securitatea spre Castel Mimi”.

Și pentru că pe 1 iunie au fost luate măsuri sporite de securitate, locuitorii satului Bulboaca au avut de respectat niște reguli, ne spune primarul localității, Ion Berzoi. „Dacă au avut nevoie să meargă la muncă în această zi, au putut să o facă, având ecusoane speciale. Și șoferii au avut asemenea permise speciale pentru mașinile lor”.

Astăzi, satul Bulboaca a revenit la viața obișnuită: magazinele au fost redeschise, oamenii merg liber pe stradă, iar polițiștii nu mai stau la toate colțurile. Totuși, de azi, numele localității este cunoscut în întreaga Europă.

Pentru organizarea Summitului, Guvernul a alocat 6,5 milioane de lei pentru lucrări de reparație și reabilitare a infrastructurii în mai multe locuri din țară.

Consiliul Raional Anenii Noi a primit 782 de mii de lei pentru lucrările de reparație și întreținere a drumului public Bulboaca – Chirca – Merenii Noi –Floreni. De asemenea, două milioane de lei au fost alocați pentru lucrări de amenajare a accesului către stația de transport public din Bulboaca. Lucrările de amenajare a parcării din apropierea Castelului Mimi și terasamentul au fost făcute tot din acest buget.

Calea Ferată din Moldova a primit puțin peste jumătate de milion de lei pentru lucrări de reabilitare la Gara Chișinău, 1,9 milioane de lei pentru reabilitarea stației Bulboaca, 1,2 milioane de lei pentru reparația trenurilor modernizate și 84.140 de lei pentru acoperirea serviciilor de transport pentru participanții la Summit.

Articole asemănătoare

Back to top button