fbpx

Primăria Chișinău oferă ajutoare financiare cu prilejul sărbătorilor de Paști. Cine poate beneficia

Primăria municipiului Chișinău informează că anumite categorii de cetățeni ai orașului, în mare parte persoane social defavorizate, vor beneficia de ajutoare financiare cu ocazia sărbătorilor de Paști, oferite din partea autorităților locale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, potrivit deciziei Comisiei de acordare a ajutorului material, de ajutoare a câte 500 lei vor beneficia 1537 de persoane în etate, singuratice, beneficiari ai Serviciului de îngrijire socială la domiciliu, în sumă totală de 768.500 lei. De asemenea, de aceeași sumă vor beneficia și 909 persoane cu deficiențe de auz, membri ai Asociației Surzilor din Republica Moldova, Filiala teritorială Chișinău, în sumă totală de 454.500 lei. Alte 820 de persoane cu deficiențe de vedere, membri ai Organizației Teritoriale Chișinău a AO „Asociația nevăzătorilor din Moldova” vor primi ajutoare a câte 500 de lei, în sumă totală de 410.000 lei;

Ajutor material unic a câte 1000 de lei va fi acordat la 110 artiști, oameni de cultură, aflați în situații de risc, în sumă totală de 110.000. De același ajutor se vor bucura și 31 de asistenți parentali profesioniști din cadrul Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului, în sumă totală de 31.000 lei și 285 de angajați din sistemul educațional, în sumă totală de 285.000 lei.

Potrivit Primarului General, Ion Ceban, autoritățile municipale vor acorda și în anul curent, bătrânilor cu cele mai mici pensii, ajutoare a câte 100 de lei, pentru pregătirea mesei de Înviere. Astfel, de săptămâna viitoare, circa 30.000 de persoane, vor beneficia de ajutoare a acest sens. (În prezent autoritățile municipale conlucrează cu Casa Națională de Asigurări Sociale, în vederea perfectării listelor de beneficiari ai ajutorului menționat).

Reamintim că ajutorul material este o formă de asistență socială nerambursabilă, menită să susțină financiar și direct diverse categorii de persoane social vulnerabile din municipiul Chişinău şi se stabileşte în baza cererii şi evaluării necesităţilor, precum prin realizarea programelor cu destinaţie specială.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button