fbpx

#PrimaDată. Ei au spus stop lucrurilor nocive. Cum să-ți creezi și tu primul plan de alimentație sănătoasă?

„Planul alimentar” poate părea pentru mulți dintre noi ceva ce o să ne coste mulți bani sau golirea firgiderului de toate preparatele. De fapt, aceasta este doar o presupunere greșită, pentru că un astfel de plan nu înseamnă numaidecât o dietă, ci o alimentare pur sănătoasă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În acest context, ZUGO a decis astăzi să te informeze cum ar fi corect să începi să-ți creezi un regim de alimentație sănătos și care să te ajute să fii mereu în formă și plin de viață.

În primul rând, specialiștii recomandă să ai răbdare cu tine și să-i oferi corpului timp suficient să se învețe treptat cu o alimentație mai sănătoasă. Iată câțiva pași de început, de care fiecare trebuie să ducă cont:

1. Eliminați prăjelile din alimentație sau consumați-le cât mai rar;

2. Străduiți-vă să consumați cât mai rar posibil mâncare gen fast-food, semi-preparată sau super procesată;

3. Consumați cât puteți de rar produse de panificație pregătite cu zahăr alb. Îndreptați-vă spre deserturile raw vegane și vegane, fiindcă veți vedea diferența imediat;

4. Consumați pâine cu maia în locul celei cu drojdie. Maiaua rupe proteina numită gluten și face pâinea mai ușoară pentru sistemul digestiv;

5. Uitați-vă pe etichetă și gândiți-vă de două ori când cumpărați un produs ambalat. Fiți conștienți că toate E-urile se depozitează în corp și de multe ori nu se elimină;

6. Consumați apă de calitate și nu beți apa de la robinet nefiltrată;

7. Mâncați cât puteți de rar produse animale și dacă le consumați, alegeți produse naturale luate din surse sigure și care sunt crescute fără furaje;

8. Nu mâncați doar gătit. Pastrați un procent de mâncare gătită și măriți procentul de crudități sau preparate raw food;

9. Introduceți superalimentele în alimentație prin intermediul unui smoothie sau shake zilnic;

10. Păstrați un echilibru în toate și diversificați-vă alimentația;

11. Nu vă urmați întotdeauna poftele, ci încercați să le descifrați. Unele pofte trădeaza carențe nutriționale;

12. Păstrați-vă un echilibru între minte, trup și suflet. Nici unul dintre cele trei nu poate funcționa singur.

Cele mai bune sfaturi sunt nu doar de la specialiști, dar și de la cei care au trecut de #PrimaDată. Așadar, iată ce spun oamenii care deja și-au creat un regim de care sunt mândri și împliniți cu sine.

„Pentru mine este important să duc cont de un regim alimentar sănătos, pe care mă strădui să-l îndeplinesc. Planul meu personal constă în respectarea orelor în care trebuie să mănânc, cantitatea și calitatea alimentelor. Proteinele și fructele le servesc până la ora 14:00, iar ultima masă este la ora 17:30, după – consum doar ceai și apă. La cină pot mânca o salată, o bucățică de piept de pui fiert sau orez cu legume. Respect aceste reguli pentru că, astfel, mă simt foarte bine, primesc energia necesară și nu obosesc atât de repede”, ne mărturisește Maria Bîrcă – Morozan.

Foto: arhivă personală

„Am început să-mi creez o dietă când am văzut că am 98 de kg. De fapt, o dietă pentru scăderea greutății este foarte simplă: să mănânci de cinci sau mai multe ori pe zi și să consumi fără prea mult ulei, sare și să excluzi zahărul, pe care ți-l dau fructele. Este nevoie de a regula procentul lipidelor, care trebuie să le primești din surse naturale (ulei din semințe de in, ulei de pește ș.a.).

Și cel mai important – să nu renunți cu totul la carbohidrați. Sunt cei mai importanți. În sfârșit, aș dori să spun că trebuie să combini dieta cu antrenamentele. Dacă faci numai un lucru din cele două, atunci nu o să obții rezultat. Eu am dus cont de acest regim alimentar timp de un an și am scăzut în greutate cu 18 kg”, a explicat Vladimir Coițan.

Foto: arhivă personală

„Am înțeles că trebuie să mănânc sănătos abia atunci când am început a avea probleme de sănătate, din păcate. Acum, regimul meu alimentar e direct proporțional cu starea mea de sănătate, de aceea încerc să nu deviez de la el. Nu mănânc gras, prăjit. Am exclus boboasele, varza, băuturile carbogazoase sau alte „gustari nesănătoase”. Încerc să mențin un echilibru și să nu fac exces de nimic”, a spus Mihailina Bîrcă.

Foto: arhivă personală

ZUGO îți urează să fii sănătos și mereu plin de forțe!

Articole asemănătoare

Back to top button