fbpx

#PrimaDată. Admiră iarna de pe crestele lui de poveste. Cum să te pregătești pentru prima călătorie la munte?

Iarna este splendidă prin „așternutul său alb”, sărbătorile pe care le aduce, dar și activitățile pe care le putem face în acest sezon. Una dintre acestea fiind o călătorie la munte. Dacă încă nu ai făcut o drumeție pe crestele acestuia, dar planifici în viitorul apropiat, atunci ZUGO îți vine în ajutor cu sfaturi utile.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Oricare destinație montană nu ai alege, să știi că de pe crestele muntelui vei avea parte de o călătorie de poveste și vei simți cu adevărat magia iernii. Așadar, dacă ești convins că vrei să pleci într-o vacanță la munte, iată câteva reguli, de care trebuie să ții cont:

Dacă vei face o drumeție mai lungă, alege să-ți iei un rucsac nu prea mare și greu, pentru a nu te încurca în parcurgerea traseului.

Din echipamentul tău nu trebuie să lipsească: o pereche de șosete groase de schimb, o jachetă suplimentară, care să-ţi ofere un plus de izolaţie termică, mănuși și căciulă groasă;

– O lanternă. Iarna, ziua este mai scurtă, aşa că nu te lăsa surprins/ă de lăsarea întunericului şi continuă să te orientezi pentru a încheia o zi superbă;

– O trusă echipată de prim ajutor. Se pot întâmpla multe accidente minore, dar care, fară un tratament rapid, te pot afecta mai târziu;

– Un pachet energizant pentru drum, poate să conţină atât o gustare, cât şi un ceai îndulcit la termos;

– O cagulă sau bandană multifuncțională pentru protecţia feţei în zonele de creastă, o pereche de ochelari de soare sau de schi;

– Crampoane, dar și o busolă și o hartă;

– Documente, bilete ți ski-passuri.

Iată ce zice călătorul full-time, Valeriu Istrati, despre aventurile la munte.

„Eu, dacă vreau o vacanță în care să mă odihnesc o să aleg un munte sau un litoral cu puțină lume, unde pot să explorez, să merg în drumeții lungi, să admir apusuri, să meditez. Dacă merg pe un munte e nevoie de o documentare mai aprofundată pe forum-uri, în comunitățile de exploratori din regiuni. Indiferent de scop, eu de regulă aleg 2-3 domenii la care aș vrea să atrag atenția, de exemplu natura, oamenii și gastronomia, așa îmi este mai ușor să filtrez sutele și câteodată miile de recenzii și recomandări.

Poți învăța multe dacă începi să călătorești cu cineva cu experiență, mai ales în drumețiile pe munte. Tot aici aș sugera de ținut cont de siguranță și sănătate. Este o bună practică de avut o gentuță mică pentru documente și bani. Apoi foarte utilă se poate dovedi o mică trusă medicală, pentru cele mai răspândite condiții. În rest călătoriile sunt minunate, atât de unul singur cât și cu oameni dragi”, a menționat Valeriu pentru ZUGO.

Pentru o și mai bună informare, ZUGO a întrebat mai mulți oameni despre prima lor călătorie la munte.

„Cu toate că prefer odihna pasivă, o călătorie la munte a fost visul meu din copilărie. Am cucerit Braşovul în 2017, a fost o gură de aer bine meritată. Câteva vânătăi de la schiat şi multe amintiri am luat cu mine acasă. Nu regret nimic, aşa că nu stați pe gânduri, luați-vă prietenii şi hai la munte!”, a îndemnat Mădălina Grosu.

„Când eu am fost, am avut grijă să mă îmbrac bine, luându-mi haine care sunt rezistente la umezeală. Recomand, dacă aveți intenția să faceți unele sporturi, precum schiatul, închiriați din timp echipament, o puteți face și din oraș sau de la munte (doar că acolo e mai scump). Mâncați bine înainte de o drumeție”, a spus Nicu Danilov.

„Am făcut prima mea călătorie la munte când aveam 17 ani. Eram împreună cu colegii de clasă într-o excursie și am făcut o scurtă vizită în zona de munte. Cum eram noi copii, ne-am distrat de minune. Pe lângă obișnuitele sporturi pe care le făcea toată lumea, noi ne-am bucurat de bulgarii mari de zăpadă și de priveliștele „albe” spectaculoase”, a povestit Radu Bârcă.

ZUGO îți urează o iarnă frumoasă și o călătorie cât mai reușită!

Articole asemănătoare

Back to top button