fbpx

Președinția respinge informațiile că Maia Sandu nu ar fi declarat o casă în suburbie: „Să nu credem toate aberațiile”

Președinția a emis o declarație prin care respinge informațiile apărute recent în spațiul public referitoare la achiziționarea unei case de către președinta Maia Sandu într-o suburbie a Chișinăului, pe care ar fi omis să o declare în declarația de avere.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit comunicatului emis de biroul președințial, aceste afirmații sunt nefondate și lipsite de veridicitate.

Președinția subliniază că Maia Sandu a respectat cu strictețe toate procedurile legale și regulamentele în ceea ce privește transparența și declararea averii sale.

„Pe toată durata carierei sale, de o integritate ireproșabilă. Toate veniturile sale, toate cheltuielile, tot ce deține este public și transparent. Președinta are 1 apartament în Chișinău pe care l-a declarat oficial. Sora președintei are o casă într-o suburbie pe care a construit-o cu bani munciți cinstit și pe care îi poate justifica până la ultimul bănuț. Toate proprietățile președintei sunt reflectate în declarația de avere – altele nu există și nici nu pot exista.”, scrie Băluțel.

Consilierul a explicat că aceste acuzații nu au alt scop decât să submineze încrederea cetățenilor în conducerea R. Moldova și a îndemnat cetățenii să nu creadă în aberații și să nu permită grupărilor „care acționează după reguli banditești să ajungă la conducere și să aducă haos și dezordine în Moldova.”

Așa-zisa casă i-a fost atribuită președintei Maia Sandu într-o postare publicată pe blogul lui Eugen Luchianiuc, iar ulterior a fost preluată de mai multe canale de informare: canale de Telegram și instituții media.

În aceeași postare, Luchianiuc prezintă și o altă casă, care se află „în proxima vecinătate” și pe care i-o atribuie surorii Maiei Sandu, Veronica Sandu, lăsând să se înțeleagă că Maia Sandu ar locui în casa cu numărul 20, iar sora ei – în casa cu numărul 22.

Pornind de la imaginile apărute în spațiul public privind locuința lui Negruța, Ziarul de Gardă a identificat adresa celor două locuințe vizate în postarea bloggerului.

Conform informațiilor cadastrale consultate de ZdG, casa atribuită Maiei Sandu aparține, de fapt, surorii sale, Veronica, iar cealaltă este în proprietatea unei familii care nu are nicio legătură de rudenie cu familia Sandu.

Casa despre care Luchianiuc a scris inițial că este a Veronicăi Sandu, iar ulterior – că nu, este în proprietatea a doi soți, bărbatul fiind originar dintr-o localitate din raionul Strășeni.

Articole asemănătoare

Back to top button