fbpx

Președintele Parlamentului, vizită în Suedia: Cu cine se va întâlni și ce va discuta

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, efectuează în perioada 6-9 februarie 2023 o vizită oficială în Suedia, la invitația omologului său suedez.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit unui comunicat emis de Parlament, la Stockholm, șeful legislativului se va întâlni cu președintele Riksdagului, Andreas Norlén, și cu reprezentanții mai multor comisii parlamentare. Totodată, Igor Grosu va avea întrevederi la Guvern cu prim-ministrul Suediei, Ulf Kristersson, cu ministrul pentru Afaceri Europene, Jessika Roswall, și cu ministrul Apărării, Pål Jonson.

La Stockholm, speakerul de la Chișinău urmează să discute, inclusiv, despre mediul de afaceri din Republica Moldova și posibilitățile de dinamizare a schimburilor comerciale moldo-suedeze.

Grosu urmează să aibă o întâlnire cu cetățenii moldoveni care locuiesc, învață sau muncesc în Regatul Suediei și să viziteze orașul Uppsala.

Din componența delegației parlamentare fac parte președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Doina Gherman, președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp, președinta Comisiei de control al finanțelor publice, Tatiana Cunețchi, și președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Radu Marian.

Articole asemănătoare

Back to top button