fbpx

Președinta Parlamentului European, discurs în PMAN: „Alegeți Europa și Europa vă va primi cu brațele deschise”

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a susținut un discurs în fața cetățenilor moldoveni în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Oficiala s-a salutat în limba română: „Dragi cetățeni ai Moldovei, dragi europeni! Europa este Moldova, Moldova este Europa”.

„Alegeți Europa și Europa vă va primi cu brațele deschise. Credem în aceleași valori, împreună putem face față la orice. (…) Moldova nu este singură. (…) Sunt onorată să fiu aici cu Maia Sandu. O femeie cu personalitate, o președintă cu curaj care vrea să schimbe viitorul Moldovei.(…)

Uniunea Europeană susține integritatea teritorială a Republicii Moldova și condamnă orice formă de șantaj. Vă dau cuvântul meu de onoare că vă vom susține în acest drum al libertății. (…) Veți găsi mereu un partener de încredere în noi.

Totodată, Roberta Metsola a dat asigurări că Uniunea Europeană va susține țara noastră pe tot parcursul integrării.

„În numele partenerilor europeni vă spun: Continuați, stați drepți, Moldova nu este singură! Nu vă vom lăsa!”

În timpul discursului oficialului european, cetățenii adunați în PMAN au scandat „Europa”, „Moldova”, „Solidaritate”. În timpul acțiunii, oamenii fluturau drapelele Republicii Moldova și Uniunii Europene.

Vezi și: Maia Sandu ține un discurs în fața mulțimii: „Moldovenii trebuie să fie europeni nu doar în valori, dar și în acte”

Articole asemănătoare

Back to top button