fbpx

Președinta Maia Sandu a spus ce va face cu premiul de 30 de mii de euro, oferit de România

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat că va dona suma de 30.000 de euro, primită ca premiu din partea Primăriei Timișoara, unei organizații de caritate. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Maia Sandu a subliniat că nu există o problemă de legalitate în primirea unui astfel de premiu și că este un gest obișnuit pentru demnitarii de stat să primească astfel de recunoașteri.

Ea a explicat că premiul a fost acordat pentru promovarea valorilor europene și că va face publică destinația donației odată ce aceasta va fi stabilită. Până atunci, suma rămâne în posesia Primăriei Timișoara.

„Este un premiu oferit pentru Valori Europene. Membrii juriului sunt oameni respectați. Pe care eu îi respect și de aceea am și acceptat acest premiu. Banii nu au ajuns. În momentul în care o să avem o claritate cui merge această donație pentru că va fi făcută o donație către o organizație de caritate. Atunci o să anunțăm unde merg acești bani, dar până când banii sunt în continuare la Timișoara.

Există un răspuns dat de CNA, care spune că este permis de lege să se accepte un premiu. Nu suntem primii, nici ultimii. Nu este primul premiu pe care îl primesc.”, a spus președinta.

Articole asemănătoare

Back to top button