fbpx

Posturile TV cu licență suspendată nu vor putea activa. Decizia autorităților

După încetarea stării de urgență, posturile de televiziune interzise în Republica Moldova nu-și vor putea continua activitatea. Consiliul pentru promovarea proiectelor investiționale de importanță națională, din cadrul Agenției de Investiții, a impus sistarea temporară a valabilității actelor permisive ale companiilor în gestiunea cărora se aflau 8 televiziuni cu licența suspendată pe perioada stării de urgență, scrie NM.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit unui document, în posesia căruia a intrat NewsMaker, Agenția de Investiții a informat Consiliul Audiovizualului, Agenția Servicii Publice, Comisia Națională a Pieței Financiare, Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice inclusiv distribuitorii de servicii media audiovizuale despre „sistarea temporară a valabilității actelor permisive ale companiilor” a 6 companii.

Agenția de investiții, în calitate de Secretar al Consiliului pentru promovarea proiectelor investiționale de importanță națională, vă aduce la cunoștință că prin decizia Consiliului pentru promovarea proiectelor investiționale de importanță națională se impune sistarea temporară a valabilității actelor permisive ale companiilor: Telesistem TV, Media-Resurse, Archidoc Group, Media Pro Group, General Media Group și Telestar Media”, se arată în documentul semnat de directorul general adjunct al Agenției Ion Iordachi.

Într-o declarație emisă mai târziu, Publika TV și Prime au anunțat că vor ataca în instanță decizia autorităților de a menține suspendate licențele de emisie, pe care o califică ca fiind „ilegală”.

„Credem că cetățenii Republicii Moldova au nevoie de o presă liberă, care oferă conținut de calitate și produs propriu. Mizăm pe o reacție adecvată din partea societății, inclusiv din partea ONG-urilor media, a misiunilor diplomatice acreditate la Chișinău, care s-au convins în ultimele luni de modul în care este tratată presa liberă de către factorul politic din conducerea țării”, se menționează în declarația citată.

Articole asemănătoare

Back to top button