fbpx

Poroshenko, recunoscător față de Pavel Filip pentru „culmile atinse” în relațiile moldo-ucrainene

Relațiile moldo-ucrainene se află la cel mai înalt nivel de până acum. Declarația aparține președintelui ucrainean, Petro Poroshenko, și a fost făcută în cadrul ceremoniei de inaugurare a noului punct de trecere a frontierei de la Palanca, edificat cu sprijin european.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Liderul de la Kiev s-a arătat recunoscător față de dinamizarea relațiilor bilaterale și i-a mulțumit personal premierului Pavel Filip pentru această ascensiune.

„Niciodată relaţiile moldo-ucrainene nu au atins astfel de culmi, ca în aceşti doi-trei ani. Pentru asta vreau să mulţumesc conducerii Moldovei şi în special unui mare prieten al Ucrainei, prietenului meu Pavel Filip, prim-ministru al Republicii Moldova”, a declarat Petru Poroşenko.

Amintim că bugetul pentru lucrările de construcție a noului punct de trecere de la Palanca a fost de 6,2 milioane de euro, dintre care 4,5 milioane de euro acordate de Uniunea Europeană și 1,7 milioane de euro – de Guvernul Republicii Moldova, scrie timpul.md. Proiectul este implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).

Articole asemănătoare

Back to top button