fbpx

Pompierii continuă lupta cu incendiiile de vegetație. Peste 200 de hectare de teren au fost cuprinse de flăcări

Pe parcursul ultimelor 24 de ore pompierii au stins 98 de focare de vegetaţie uscată. Cele mai multe incendii au fost lichidate pe suprafeţe din raioanele Ialoveni, Criuleni, Ungheni, Sîngerei, Teleneşti, Taraclia, dar şi municipiul Chişinău.  

La Teleneşti, Coropceni, focul a cuprins peste 10 ha de teren, iar la Ialoveni, Cărbuna, pompierii au stins 18 ha de vegetaţie. De intervenţia salvatorilor a fost nevoie şi în oraşul Taraclia, unde focul a mistuit 28 ha de iarbă uscată, iar în municipiul Chişinău incendiile de vegetaţie s-au extins în suburbiile Stăuceni, Cheltuitorul, Durleşti, Codru, dar şi orășelul Vadul lui Vodă.

În acest context, pompierii îndeamnă oamenii să respecte regulile antiincendiare pentru a evita aprinderea suprafețelor. Potrivit specialiştilor, în condiţii de vânt şi umiditate redusă focarele se pot extinde cu repeziciune, afectând spaţii forestiere, dar şi construcţii.

Potrivit IGSU, în ultimele 24 de ore focarele de vegetaţie au cuprins 218 ha de teren, iar de la începutul anului 2019 peste 6500 de ha de iarbă au ars.

Articole asemănătoare

Back to top button