fbpx

Poliția examinează versiunea unei incendieri cu intenție la Centrul de Informare și Documentare privind NATO de la Chișinău

Incendiul de la Centrul de Informare și Documentare privind NATO ar fi fost provocat intenționat, anunță Universitatea de Stat, Centrul de Informare și Documentare NATO și Inspectoratul General de Poliție (IGP).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Reprezentanții Universității de Stat din Moldova, care găzduiește centrul, au precizat că instituția va funcționa în continuare în regim normal, iar incendiul ar fi fost provocat intenționat.

„În seara zilei de ieri, 08 februarie, ora 18:45, în mod intenționat a fost incendiată o clădire a Universității de Stat din Moldova. Din fericire, nicio persoană aflată în acel moment pe teritoriul universității nu a avut de suferit. Mulțumim colaboratorilor organelor competente pentru reacția promptă realizată în vederea localizării incendiului și a efectuării măsurilor investigative la fața locului”, se spune într-o postare pe pagina de facebook a USM.

Tot într-o postare pe Facebook, Centrul de Informare și Documentare NATO condamnă cele întâmplate și își exprimă îngrijorarea.

„Stimați membri și colaboratori, cu regret vă informăm că incendiul care a afectat sediul nostru în data de 8 februarie 2024 a fost provocat intenționat în jurul orei 18:45. Condamnăm ferm acest act de violență și suntem profund îngrijorați de consecințele sale. Colaborăm strâns cu autoritățile competente pentru a investiga acest incident și pentru a aduce în fața justiției pe cei responsabili. Vă mulțumim pentru înțelegere și sprijinul dumneavoastră în aceste momente dificile”, se spune în postare.

Și Inspectoratul General al Poliției a venit cu o reacție despre incendiu:

„În contextul incendiului care a izbucnit aseară la Centrul de informare și documentare privind NATO din Republica Moldova, precizăm că Poliția examinează versiunea unei incendieri cu intenție. La moment sunt stabilite toate circumstanțele necesare pe caz. Odată cu apariția noilor detalii vom veni cu precizări”.

Incendiul s-a produs pe 8 februarie, în jurul orei 18:40. La fața locului au intervenit două echipaje care au stins flăcările aproximativ la ora 19:08. Victime nu au fost înregistrate.

Articole asemănătoare

Back to top button