fbpx

Poliția: 11 persoane, printre care 4 minori, distribuiau ilegal pliante electorale pentru partidul „Șansa” în scopul susținerii unui alt candidat

Poliția din Bălți a reținut pentru documentare 11 persoane, reprezentanți ai partidului politic Șansa, printre care și 4 minori care erau implicați repartizarea ilegală a pliantelor electorale în susținere unui alt candidat afliliat partidului politic scos în afara țării “Șor”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Din declarațiile persoanelor, polițiștii au stabilit că pliantele electorale au fost primite la oficiul partidului „Șansa” din Bălți, în scopul repartizării ulterioare în cutiile poștale ale locuitorilor cu mesajul de susținere a altui exponent politic al aceluiași partid.

Cele peste 1400 de pliantele electorale ridicate de polițiști în momentul reținerii persoanelor au semne vizibile de încălcări a Codului electoral al Republicii Moldova, fiind prezentă inscripția despre taparea acestora la echipament propriu.

Totodată au fost depistate și ridicate mijloace bănești în sumă de 10 800 de lei, mai multe liste electorale, contracte și angajamente publice a reprezentanților partidului politic.

Inspectoratul de Poliție Bălți a sesizat imediat Comisia Electorală Centrală cu privire la încălcările depistate.

Un tânăr de 19 ani distribuia ilegal bani pentru voturi în sudul țării

Totodată, Poliția a anunțat că vineri, 3 noiembrie, în jurul orei 17:00, un cetățean din sudul țării a sesizat oamenii legii despre faptul că reprezentantul unui partid politic corupe localnicii în schimbul voturilor.

În rezultatul documentării, polițiștii au stabilit că în activitatea ilicită este implicat un tânăr de 19 ani din Comrat.

Acesta, în baza unei liste pe care figurau persoane în etate, repartiza mijloace bănești în plicuri, în fiecare câte 50 de euro, cu condiția obținerii voturilor pe cale ilegală.

Acesta avea la el 17 plicuri cu mesaj din partea persoanei care gestionează respectivul partid și, potrivit lui, a fost remunerat cu 100 de euro, pentru a merge în localitate și împărți banii. Din declarațiile lui, împreună cu el activau și alte persoane.

Tânărul se află în custodia poliției și urmează să fie documentat de grupul de urmărire penală al Centrului Național Anticorupție “Sud”.

Caz de corupere a alegătorilor la Vatra

Un nou caz de corupere a alegătorilor a avut loc vineri, 3 noiembrie, în localitatea Vatra din mun. Chişinău. Poliția a fost sesizată de un bărbat că la poarta gospodăriei sale s-a apropiat o femeie care i-a propus o sumă de bani, pentru a vota duminică candidatul din partea unui partid politic.

S-a stabilit că este vorba despre o femeie de 45 de ani, din Vatra, care avea asupra sa o listă cu 17 persoane și numerele de telefon ale acestora.

Persoanele din listă urmează a fi audiate pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Pe cazul dat se întreprind acțiuni de documentare cu ulterioara adoptare a unei decizii conform legislației în vigoare.

Articole asemănătoare

Back to top button