fbpx

Ploile torențiale, pe agenda Executivului. Guvernul va aloca trei milioane de lei pentru lichidarea consecințelor precipitațiilor

Pentru lichidarea consecințelor ploilor torențiale cu grindină și vânt puternic, care au avut loc pe 18-19 mai și 10-11 martie, Executivul va aloca din Fondul de intervenție aproximativ trei milioane de lei.

Din suma totală, circa un milion va fi alocat satelor Sămănanca și Donici din raionul Orhei, unde ploile abundente au afectat terenuri agricole, case, grădini și mai multe porțiuni de drum.

De asemenea, pentru reabilitarea drumurilor, podurilor și gardurilor distruse din satele Unțești, Grăseni, Pârlița și Mănolești din raionul Ungheni vor fi distribuite circa 1,8 milioane de lei.

Totodată, aproximativ 447.000 de lei vor fi direcționate pentru lucrările de reabilitare a acoperișului Centrului de Sănătate din satul Cetireni, Ungheni și a acoperișului clădirii fostului gimnaziu din orașul Ocnița.

Fondul de intervenție al Guvernului este destinat finanțării cheltuielilor urgente legate de lichidarea consecințelor calamităților naturale, în caz de epidemii, incendii, precum și în alte situații de criză.

Articole asemănătoare

Back to top button