fbpx

video | Platforma compensatii.gov.md a fost lansată. Moldovenii se pot înregistra online până pe 25 noiembrie

Primele facturi în care va fi indicată compensația la căldură vor ajunge la moldoveni în luna decembrie. Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari, a anunțat că statul va compensa tariful la resursele energetice din luna noiembrie. Înregistrarea familiilor este posibilă până pe 25 noiembrie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Guvernul va veni în luna noiembrie cu o hotărâre în care va fi indicată exact valoarea compensației pentru fiecare categorie de vulnerabilitate.

„Perioada rece a anului este din noiembrie până în martie, deci 5 luni. Acum în funcție de evoluție, Guvernul reacționează, presiunea cea mai mare pe gospodării începe din noiembrie, în octombrie încă avem parte de un timp cald. Am dori și noi să putem acorda compensații pe întregul an”, a explicat Spatari.

Potrivit ministrului Muncii, lansarea site-ului „compensatii.gov.md” și a platformei de vulnerabilitate energetică este „un pas înainte” nu doar pentru combaterea sărăciei energetice ci și pentru digitalizarea serviciilor publice.

Tarifele diferențiate pentru fiecare categorie de vulnerabilitate urmează a fi aprobate de Guvern.

Potrivit Ministerului Muncii, persoanele care nu dispun de echipament tehnic și acces la internet sau nu au abilitățile necesare pentru a completa cererea pe www.compensatii.gov.md vor fi ajutate la înregistrare de către registratori.

Registratorii vor completa cererea din spusele persoanei care solicită compensația și vor introduce datele în sistem. Registratori sunt asistenții sociali comunitari, bibliotecarii, lucrătorii direcțiilor cultură și alte persoane împuternicite din localitate.

Potrivit ministrului, în primele ore de lansare, peste trei mii de solicitanți din Moldova deja s-au înregistrat pe platforma compensații.gov.md.

Articole asemănătoare

Back to top button