fbpx

Plahotniuc a dat în judecată Consiliul Uniunii Europene. Cere anularea unei decizii

Vladimir Plahotniuc se adresează la CtEDO cu o cauză în care e vizat Consiliul UE. Acesta solicită Curții Europene a Drepturilor Omului anularea deciziei Consiliului Uniunii Europene din 30 mai, privind măsurile restrictive în vederea acțiunilor de destabilizare a Republicii Moldova, dar și recuperarea cheltuielilor de judecată.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cauza a fost înregistrată pe 9 august, însă a fost publicată în Jurnalul Oficial al UE pe 25 septembrie 2023.

Acesta a prezentat tribunalului și câteva argumente în cauza inițiată.

Primul motiv – erori vădite de apreciere atunci când a considerat că exista o bază factuală suficient de solidă pentru a constata îndeplinirea criteriilor de înscriere a reclamantului pe lista vizată de articolul 1 din decizia atacată și de articolul 2 din regulamentul atacat.

Al doilea motiv – încălcarea drepturilor recunoscute reclamantului în temeiul articolului 6 coroborat cu articolele 2 și 3 din Tratatul privind Uniunea Europeană, și al articolelor 47 și 48 din Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene.

Acum, fostul lider PD cere ca Consiliul UE să acopere și cheltuielile de judecată.

Amintim că pe 30 mai Consiliul UE a emis un șir de restricții pe numele lui Plahotniuc.

Sancțiunile au fost impuse de Uniunea Europeană după ce acesta ar fi fost acuzat de destabilizarea situației din R. Moldova de la începutul invaziei ruse în Ucraina.

Articole asemănătoare

Back to top button