fbpx

Peste 50 de autospeciale presoară sare și nisip pe străzile Chișinăului, pe trotuare și în curți. Cum circulă transportul public?

Primăria Chişinău informează că traficul rutier pe străzile capitalei se desfășoară fără dificultăți. La această oră, transportul public de călători, troleibuze și autobuze, circulă pe toate liniile prevăzute. Este de menționat că au fost restabilite integral itinerarele de circulație ale rutelor de autobuz spre localitățile suburbane.

Serviciile de deszăpezire continuă intervenția pe străzile secundare, la stațiile de așteptare, în curțile de blocuri, parcuri și scuaruri. Regia „Exdrupo” acționează în continuare cu 18 autospeciale la împrăștierea materialului antiderapant pentru evitarea formării ghețușului.

În acelaşi timp, Regia locativ-comunală și amenajare intervine la deszăpezire cu 36 de utilaje specializate, iar 350 de muncitori sunt antrenați la curățarea și presărarea materialului antiderapant în staţii, pe trotuare și în intercartiere. De asemenea, Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi” lucrează în parcuri, grădini publice, scuaruri, alei pietonale, cu utilaje de deszăpezire și cu implicarea a 250 muncitori.

În caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, cetățenii sunt îndemnați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.  

Articole asemănătoare

Back to top button