fbpx

Peste 16.000 de oameni au traversat frontiera în ultimele 24 de ore. Ce încălcări au fost înregistrate

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 16.203 traversări.

Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 8052 traversări persoane, dintre care 4856 treceri la frontiera moldo-română, 3070 treceri la frontiera cu Ucraina și 126 treceri aeriene.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în Republica Moldova) rămân a fi Leușeni, unde au traversat 1891 traversări persoane, Sculeni, unde s-au înregistrat 1292 traversări și Otaci – 937 traversări persoane.

Toate punctele de trecere a frontierei activează în regim normal. PTF-urile deschise traficului transfrontalier pot fi urmărite pe harta interactivă.

Pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat și acțiuni ilegale, printre care șase încălcări a regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere, un cetățean străin a încălcat termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova, o persoană și un mijloc de transport au fost identificate cu consemne naționale.

Patru cazuri de transportare a bunurile fără acte de posesie, doi conducători auto au încălcat regulile de transportare pasageri și de folosire a vinietei și 18 persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice (art.76′ al CC al RM).

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 16.203 persoane și completate 134 de fișe epidemiologice individuale. La trecerea frontierei de stat nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19 (febră, rinoree, tuse seacă).

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button