fbpx

Pentru Moldova „declară război dezinformărilor și mincinoșilor din Parlament”

Platforma parlamentară Pentru Moldova îi cheamă pe unii deputați „să înceteze manipulările și dezinformările și să se alăture eforturilor de identificare a soluțiilor pentru dezvoltarea economiei și a rezolvării problemelor cetățenilor”. Într-un briefing de presă la Parlament, deputații platformei au prezentat informații despre mai multe proiecte de legi votate recent și care au provocat dezbateri în societate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potivit vicepreședintei fracțiunii Partidului Șor, Violeta Ivanov, unele partide și deputați recurg tot mai des la tehnici de manipulare și dezinformare, în speranța că vor putea consolida o parte a societății împotriva unor subiecte importante pentru țară.

Cât de ipocrit trebuie să fii ca să te gândești în această situație destul de complicată la interese politice înguste? Care este motivul haosului pe care-l provocați, stimați colegi deputați și lideri de partide politice? De ce insistați cu o agendă care promovează falsuri, care dezinformează cetățenii și care divizează societatea?”, s-a întrebat deputata.

Precizări referitoare la unele proiecte de lege

Ea s-a referit la câteva legi, explicând prevederile acestora și de ce crede că sunt benefice pentru Republica Moldova.

Ea susține că revenirea Serviciului de Informații și Securitate (SIS) sub control parlamentar este normală într-un stat parlamentar, inclusiv pentru a preîntâmpina abuzurile și instaurarea dictaturii.

Această instituție importantă a statului trebuie să fie sub controlul parlamentar, care reprezintă voința tuturor cetățenilor și este format din 101 deputați, și nu să fie sub controlul unei singure persoane, fie el sau ea și președinte, pe care puterea îl face, de multe ori, să-și piardă mințile”, a declarat ea.

Și în privința Legii cu privire la funcționarea limbilor se fac manipulări, susține Violeta Ivanov, iar societatea este dezinformată despre așa-numita fortificare a statutului limbii ruse. În realitate, spune ea, proiectul se referă la toate limbile vorbite pe teritoriul republicii.

Totodată, cu referire la proiectul ce prevede revenirea terenului Stadionului Republican în proprietatea statului, deputata a accentuat că la propunerea platformei Pentru Moldova a fost introdus un amendament ce stipulează că pe acest teren pot fi construite numai obiective cultural-sportive, nu blocuri de locuit multietajate sau spații comerciale.

„Să ne unim eforturile”

Ivanov a îndemnat deputații și politicienii să renunțe la manipulări și să se alăture eforturilor de a identifica soluții pentru a scoate țara din criză.

Să ne unim eforturile și să muncim umăr la umăr pentru binele țării și al cetățenilor. Parlamentul este instituția în care trebuie să aibă loc dezbateri, dialog și compromis. Haideți să ne așezăm să soluționăm problemele importante, ceea ce așteaptă de la noi cetățenii”, a adăugat Violeta Ivanov.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button