fbpx

Pensionarii amenință cu proteste: Din banii pe care îi primesc se tem că nu vor ajunge nici până în 2027

Pensionarii din Republica Moldova se plâng de ani buni că banii pe care îi primesc nu le ajung pentru a-și acoperi toate cheltuielile care țin de strictul necesar. Uniunea Pensionarilor a raportat un număr de circa 523.000 de oameni care au venituri mai mici decât nivelul minim al coșului de consum.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Într-o conferință de presă organizată de IPN, reprezentanții organizației le-au cerut celor de la conducere să rezolve problema, amenințându-i cu proteste.

„Domnilor guvernanți, fiți buni și răspundeți la întrebările pe cât de simple, pe atât și foarte dureroase pentru cei care sunt în așteptarea unei vieți mai bune, mai luminoase și mai liniștite, după merit și lege”, a declarat președintele Uniunii, Victor Leancă.

Potrivit acestuia, aproximativ 193.000 de cetățeni, care au ieșit la pensie până în anul 2000, sunt nevoiți să aștepte să le fie recalculate alocațiile până în 2027.

„Cum credeți, domnule prim-ministru, moș Ion va ajunge până în 2027?”, întreabă Leancă.

Președintele Uniunii Pensionarilor a menționat că, după părerea sa, un ministru, care ridică un salariu de 30.000 de lei, nu își bate capul de un bătrân care abia mai trăiește din 800 sau 1000 de lei. Din acești bani, pensionarii își mai întrețin și nepoții, întrucât părinții lor sunt plecați peste hotarele țării.

„Stimați oameni ajunși la vârsta înțelepciunii, pare-mi-se că am ajuns la capătul răbdării. Cratițele și ceaunele sunt goale. Lingurile le punem în brâu, poate e timpul să le folosim în mod colectiv și organizat?”, a întrebat Victor Leancă.

Potrivit unui membru al Uniunii, minciunile au început încă după alegerile prezidențiale din 2016, iar după scrutinul din 24 februarie, nimeni nu mai răspunde la întrebări și nu întreprinde acțiuni pentru a îmbunătăți viața cetățeanului, așa cum s-a promis.

Majorare nesemnificativă a pensiei ar fi absurdă în condițiile în care prețurile cresc în ritm accelerat, iar oamenii nu-și mai pot permite să procure legume, carne sau lapte.

„Tineretul a plecat peste hotare, fiind alungat de guvernare din țară. Acești copii, care și-au lăsat părinții singuri, ajung să fie apreciați de țări străine”, a spus o membră a organizației.

Cei din Uniunea Pensionarilor au îndemnat guvernanții să coboare din mașini și să meargă pe jos pentru a vedea bătrânii care nu au din ce supraviețui.

Articole asemănătoare

Back to top button