fbpx

Pensiile majorate, deja în buzunarele cetățenilor. În aprilie urmează o nouă indexare a plăților sociale

Cei mai mulți dintre vârstnicii cu venituri mai mici de 1589 de lei şi-au ridicat deja pensiile majorate cu 10%. De majorarea plăților sociale au beneficiat, inclusiv persoanele cu dizabilități și militarii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Chiar dacă mărirea nu este foarte mare, oamenii salută iniţiativa autorităţilor centrale de a îmbunătăţi calitatea vieţii, în special a celor cu venituri mici.

Elizaveta Tomas are 68 de ani și locuiește în satul Pănășești din raionul Strășeni. Femeia a lucrat aproape 20 de ani infirmieră, iar de opt ani stă acasă și se ocupă de treburile gospodărești.

Femeia s-a pensionat acum 11 ani. Ea spune că la început primea lunar 286 de lei. Treptat, pensia i-a fost indexată și a ajuns până la 1080 de lei, se menționează într-un reportaj PublikaTV. După majorarea, care a intrat în vigoare din luna ianuarie, ea a ridicat o pensie de 1200 de lei.

În cazul persoanelor care au atins vârsta pentru odihna binemeritată, pensia a crescut în medie cu 115 lei. Cei cu dizabilități beneficiază de o majorare cu aproape o sută de lei, iar militarii primesc un adaos mediu de 123 de lei. Pentru a le achita, Guvernul va cheltui, în acest an, peste 560 de milioane de lei.

Proiectul de lege privind majorarea îndemnizaţiilor mai mici de minimul de existenţă a fost implementat la iniţiativa preşedintelui Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, iar din 1 aprilie urmează o nouă indexare a tuturor pensiilor.

Articole asemănătoare

Back to top button