fbpx

Pedeapsă aspră pentru un Youtber, acuzat că a umilit un cerșetor, oferindu-i prăjituri umplute cu pastă de dinți

Un YouTuber acuzat că a umilit un cerșetor din România într-un clip publicat pe contul lui a fost condamnat la 15 luni de închisoare, la plata unor daune morale de 20.000 de euro și, în plus, i s-a interzis timp de 5 ani să dețină cont pe YouTube.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Curtea Supremă a confirmat sentința pe care o pronunțase inițial o instanță din Barcelona. YouTuberul ReSet fusese condamnat în 2019 după ce a publicat un videoclip în care îi dădea cerșetorului prăjituri umplute cu pastă de dinți, potrivit El Pais, citat de Digi24.

Cerșetorul care a devenit involuntar protagonistul umilinței publice se numește Gheorghe L. și avea 52 de ani la data când i s-a făcut farsa filmată. Potrivit presei spaniole, bărbatul a fost cioban în România, dar a renunțat la ocupație și a ajuns în Spania, unde cerșea pe străzile de Barcelona.

ReSet, pe numele său real, Kenghua Ren, câștigase 2.180 de euro din clipul respectiv, până când acesta a fost șters de pe rețeaua socială.

YouTuberul devenise destul de cunoscut în Spania și America Latină, având peste 1,1 milioane de abonați și 124 de milioane de vizualizări la clipurile publicate.

„Totul a fost o glumă. Nu am avut intenția să jignesc”, a spus el într-o declarație după condamnarea din 2019, în care se autocompătimea pentru pierderea suferită, după ce muncise mult ca să devină cunoscut online.

Articole asemănătoare

Back to top button