fbpx

Pe teritoriul Republicii Moldova s-a înregistrat patru focare de pestă porcină

În Republica Moldova au fost înregistrate patru focare de pestă porcină. Anunțul a fost făcut de Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor, (ANSA). Trei focare de pestă porcină africană au fost confirmate la porci domestici. Două focare în raionul Ungheni, localitatea Costuleni și un focar în raionul Soroca, localitatea Oclanda.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Totodată, a fost confirmat un focar de pestă porcină africană la mistreți în raionul Ungheni, proximitatea localității Buzduganii de Jos. Pesta porcină este o boală extrem de contagioasă, de care se pot îmbolnăvi toate categoriile de porci. Toate animalele bolnave mor, iar vaccinuri sau tratament nu există. Totodată virusul pestei porcine africane nu prezintă pericol pentru oameni şi alte specii de animale.

Un focar de boala de Newcastle la porumbei a fost identificat în municipiul Chișinău. Specialiștii efectuează controlul rezervoarelor faunei sălbatice, sunt introduse măsuri de carantină în focare, sunt stabilite zona de protecție și zona de supraveghere în focarele de porci domestici și zona infectată în focarul de mistreți.

Articole asemănătoare

Back to top button