fbpx

Pe piața muncii sunt aproape 5000 de locuri vacante. Care sunt cele mai solicitate profesii

Conform bazei de date a Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă sunt în evidenţă 4867 locuri de muncă vacante, disponibile atât pentru femei, cât și pentru bărbați.

Potrivit datelor comunicate de ANOFM, cele mai multe locuri de muncă vacante sunt în municipiul Chișinău – 1549, urmat de municipiul Bălți, 905 locuri, și Ungheni, 220 de locuri de muncă.

Totodată, cele mai puține posturi vacante se găsesc în Drochia – opt, Edineț, unde sunt nouă locuri de muncă și Criuleni, unde doar 14 poziții vacante sunt. Cele mai multe locuri de muncă vacante sunt destinate celor cu nivel de instruire superior şi mediu de specialitate, 1263 de locuri de muncă sunt disponibile, constituind circa 26% din numărul total de locuri vacante.

Cei mai solicitați specialiști sunt cei din domeniul medical, pentru aceștia sunt propuse 340 de locuri de muncă, dintre care 96 de locuri vacante sunt pentru medici specialiști, iar 133 sunt destinate asistenților medicali, restul fiind pentru farmaciști, felceri și brancardieri.

Totodată, pentru inspectori și ofițeri se propun 281 de locuri de muncă, pentru specialiștii din învățământ sunt destinate 110 de locuri vacante, inginerilor și tehnicienilor li se propun 108 de poziții. Pe piața muncii sunt 61 de locuri libere pentru specialiștii în activitatea financiară, economică sau comercială.

Pentru persoanele cu nivel de instruire secundar profesional și pentru muncitorii necalificați, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă oferă 3604 locuri de muncă, ce constituie 74% din numărul total de locuri de muncă vacante:

Tradițional, cei mai solicitați sunt lucrătorii în industria textilă și confecții, pentru care sunt vacante 1503 de locuri de muncă. De asemenea, sunt solicitați lucrătorii din transport și telecomunicații (340), lucrătorii calificați în întreprinderi industriale (258), lucrătorii în domeniul serviciilor personale (206) etc.

La începutul anului 2020, angajatorii erau în căutarea a circa 12.000 de angajați, anul 2020 fiind încheiat cu 5933 de locuri de muncă vacante.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button