fbpx

Pavel Filip ar fi renunțat la funcția de președinte al fracțiunii PDM. Cum și-ar fi motivat plecarea și cine vine în locul său? 

Pavel Filip ar fi renunțat la funcția de preşedinte ar fracțiunii PDM în Parlament. Decizia ar fi fost luată la ședința de ieri a partidului, care s-a desfășurat cu ușile închise.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit unui deputat democrat, care a făcut mai multe declarații pentru Infotag, fracţiunea Partidului Democrat în Legislativ va fi condusă de preşedintele de onoare al partidului, Dumitru Diacov. Aceeași sursă a spus că Filip ar fi renunțat la funcție pentru că ar fi prea încărcat. Totodată, el ar fi menționat că în partid este o situație dificilă și că se fac presiuni asupra membrilor fracţiunii.

„Deputaţii nu au avut de ales, deoarece Diacov este fondatorul şi preşedintele de onoare al PDM. În partid nu există acum alţi lideri, de vreme ce întreaga conducere a demisionat. Filip a rămas singurul vicepreşedinte al partidului. El este şi preşedinte interimar până la congres, iar Diacov a devenit lider al fracţiunii PDM. Acest lucru va fi anunţat oficial la următoarea şedinţă a Parlamentului”, a menţionat deputatul.

El a amintit că la congres urmează a fi ales noul preşedinte şi Consiliul Naţional al PDM, care va alege vicepreşedinţii şi secretarul general al partidului.

„Situaţia se complică şi prin faptul că nici Diacov, nici Filip nu vor să devină preşedinte al partidului. Sunt convins că vom depăşi această situaţie, în partid au rămas mulţi oameni destoinici”, a subliniat democratul.

În acelaşi timp, el a respins categoric acuzaţiile de dezbinare a partidului şi a fracţiunii parlamentare, precum şi zvonurile potrivit cărora unii deputaţi se pregătesc să părăsească PDM-ul.

„Nu poate fi vorba de aşa ceva. Fracţiunea rămâne unită. Unor colegi le este dificil să se obişnuiască cu trecerea în opoziţie, ceea ce presupune un stil de lucru diferit. Ei sunt supuşi presiunilor, atacurilor, acuzaţiilor nefondate de infracţiuni pe care nu le-au comis. Toate acestea vor trece. PDM este o formaţiune puternică, sunt sigur că vom face faţă. Acest lucru va fi demonstrat şi la alegerile generale locale, pentru care am început deja să ne pregătim”, a mai spus deputatul.

Articole asemănătoare

Back to top button