fbpx

PAS și PPDA continuă să-i aștepte pe socialiști și își reiterează „poziția comună”: Vom susține reprezentantul PSRM

Socialiștii au ignorat și astăzi invitația PAS și PPDA de a negocia crearea unei majorități parlamentare. Ion Ceban a argumentat absența PSRM prin lipsa unei poziții clare a ambelor componente ale Blocului ACUM, până în această dimineață.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

După circa o oră de așteptare, în fața presei a apărut un singur reprezentant al Blocului ACUM, deputatul PAS, Mihai Popșoi, care a citit o declarație în care a dat de înțeles că, alături de PPDA au o poziție „unitară” în ceea ce privește coaliția cu PSRM.

„PSRM nu s-a prezentat nici astăzi la discutiile privind deblocarea situației politice și evitarea alegerilor anticipate prin alegerea conducerii și organelor de lucru ale Parlamentului, votarea pachetului antioligarhic şi învestirea Guvernului.

Reiterăm poziţia noastră comună, unitară a celor două componente ale blocului politic ACUM privind disponibilitatea de a susţine reprezentantul PSRM la funcţia de preşedinte al Parlamentului, cu condiţia votării de către fracţiunea PSRM a pachetului antioligarhic şi a guvernului asumat de ACUM”, a declarat Popşoi.

Acesta a mai menționat că „au mai rămas câteva ore” în care ACUM așteaptă un răspuns al PSRM și că „deputații socialiști au acum o șansă să scape de Plahotniuc”.

Articole asemănătoare

Back to top button