fbpx

PAS, despre taxele pentru grupele cu program prelungit: „Sunt ilegale”

Propunerea primarului capitalei Ion Ceban cu privire la colectarea de bani pentru grupele cu program prelungit, la etapa actuală este o ilegalitate. Opinia aparține consilierei PAS, Zinaida Popa, care precizează că o decizie în acest sens trebuie să fie aprobată de Consiliul Municipal Chișinău.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Ceea ce a propus primarul cu privire la colectarea de bani pentru grupele cu program prelungit, la etapa actuală este o ilegalitate. Sunt colectări de fonduri ilicite. Această decizie, cu privire la colectarea banilor de la părinți pentru grupele cu program prelungit, trebuie să fie luată de CMC. Sunt foarte curioasă, cine din consilieri va ridica mâna pentru ca acest serviciu să fie plătit de părinți. MAN și PSRM?”, a declarat Zinaida Popa.

Consiliera PAS declară că fracțiunea pe care o reprezintă în CMC va susține ca serviciul să fie finanțat, și în continuare, din fondul bugetului municipal Chișinău.

Amintim că părinții elevilor din școlilele din Chișinău urmează să achite lunar câte 360 de lei pentru trei ore de program prelungit sau 690 de lei – pentru șanse ore. Anunțul a fost făcut luni, 22 ianuarie, de șeful Direcției generale educație, tineret și sport a Consiliului Municipal Chișinău, Andrei Păvăloi.

Totodată, elevii din familii social-vulnerabile vor putea să frecventeze gratuit grupele cu program prelungit, în baza unei cereri a părinților. Potrivit lui Andrei Păvăloi, sumele necesare urmează a fi acoperite din bugetul mun. Chișinău.

Articole asemănătoare

Back to top button