fbpx

Parlamentul i-a eliberat din funcții pe magistrații CSJ Ion Druță și Oleg Sternioală, cercetați penal pentru îmbogățire ilicită

Parlamentul i-a eliberat astăzi din funcții pe Ion Druță, judecător și președinte al Curții Supreme de Justiție, și Oleg Sternioală, judecător și vicepreședinte al Colegiului civil, comercial și de contencios administrativ al CSJ. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ambii magistrați au fost eliberați din funcțiile deținute în baza cererilor de demisie, depuse la propunerea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii.

Amintim că ex-președintele CSJ, Ion Druță, a fost reținut la începutul lui octombrie curent, iar în prezent se află sub control judiciar. Magistratul este cercetat penal pentru îmbogățire ilicită. Asupra bunurilor sale imobiliare și a unităților de transport a fost aplicat sechestru în valoare de 12,8 de milioane de lei.

Oleg Sternioală a fost reținut la începutul lunii noiembrie curent, într-o cauză penală pentru îmbogățire ilicită, însă a fost eliberat din sala de judecată, fără a-i fi aplicată o măsură preventivă. Decizia a fost contestată de procurorii anticorupție. Ulterior, CSM și-a dat acordul pentru acțiuni de urmărire penală, de percheziție și aducere silită în privința lui Oleg Sternioală.

Articole asemănătoare

Back to top button