fbpx

Părinții care nu-și vor trimite copiii la școală, fără a avea un „motiv bun”, vor fi amendați. În ce țară a fost făcut acest anunț?

Parinții care nu își vor trimite copiii la școală, începând cu luna septembrie curent, vor fi amendați. Anunțul a fost făcut de către ministrul Educației din Marea Britanie, Gavin Williamson.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Dacă nu există un motiv bun pentru absență vom impune amenzi părinților”, a precizat funcționarul britanic.

Dacă unii au spus că sunt de acord cu inițiativa, alții au criticat-o. Directori de școli au declarat că sancționarea nu este o soluție, iar o organizație caritabilă a numit această decizie drept o „amenințare” și au îndemnat responsabilii să introducă o perioadă de tranziție la începutul școlii, transmite BBC.

Păreri împărțite sunt și în rândul părinților:

„Sunt de acord cu întoarcerea copiilor la școală. Nu sunt un fan al părinților care și-au retras copiii de la lecții”, a spus un părinte, menționând că – în opinia lui – această „amendă este o glumă”.

„Acum pot eu sancționa școala pentru că nu s-au făcut lecții de la începutul carantinei”, a zis altul, susținând că fiica sa a avut un singur curs online, de 30 de minute.

„Sunt un părinte care s-a străduit să continue să lucreze de acasă și, timp de patru luni, să se ocupe și de educația copilului, iar tot ce auzim de la ministrul Educație este amenințarea că vom fi amendați”, a declarat alt părinte.

Articole asemănătoare

Back to top button