fbpx

„Oraș curat cu e-Deșeu reciclat”. În Chișinău vor apărea tomberoane metalice pentru colectarea electrocasnicelor defecte

În capitală vor fi instalate opt tomberoane metalice pentru colectarea deșeurilor electrice și electronice de mari dimensiuni. Proiectul „Oraș curat cu e-Deșeu reciclat” planifică să amplaseze acestea pe teritoriile stațiilor PECO, unde vor fi accesibile pentru transport.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În locurile special amenajate vor putea fi aduse televizoare, frigidere, mașini de spălat și alte echipamente mari defecte.

Potrivit Aureliei Bahnaru, președinta Asociației pentru valorificarea Deșeurilor și manager al proiectului, după ce sunt colectate, deșeurile sunt preluate de un operator și sortate, iar pentru că în Moldova nu există o infrastructură dezvoltată la nivel național, ele sunt exportate în țări unde se asigură un proces corect reciclare, evitând depozitarea lor ilegală și contaminarea apei și a solului.

Menționăm că în Chișinău există încă 71 astfel de tomberoane de colectare a e-deșeurilor mici și mijlocii, transmite IPN.

Articole asemănătoare

Back to top button